Osmeh je jedina kriva linija koja sve ispravlja.

Za pacijenta je bitna motivacija, edukacija i kontrola.

Pacijenti trebaju shvatiti da je sudbina zdravlja zuba u njihovim rukama. Samo besprekorno održavanje oralne higijene i puna saradnja sa stomatologom daje dobre i dugotrajne rezultate lečenja.
Obučavanje u pravilnom održavanju oralne higijene sprovodi se tek posle dobre motivacije. To se odnosi na izbor dobre zubne četkice, pravilne tehnike pranja zuba kao i odabir pomoćnih i hemijskih sredstava.


Grubi opis pravilne tehnike četkanja zuba sa zubnom četkicom:

Četkicu prislonite na desni tako da polovina vlakana pokriva desni, a polovina zube. Finim pokretima odozgo na dole i laganim pritiskom prelazite preko svih zuba, od prvog ka zadnjem. Isto tako očistite spoljne površine donjih zuba, naravno suprotnim pokretima odozdo na gore. Potom sve zube očistiti sa unutrašnje strane (strane jezika i strane nepca). Teško dostupna mesta jednostavno čistimo ako četkicu postavimo vertikalno. Nikada ne zaboravljamo zadnje površine kutnjaka.

Pomoćna sredstva:

Paste - bitno je da u sebi sadrže fluor. Zahvaljujući različitim aromatičnim dodacima čine pranje zuba prijatnijim.

Konac: savetuje se primena konca bez voska.

Interdentalne četkice: koriste se za čišćenje medjuzubnog prostora. Omogućavaju kontrolu plaka i na mestima do kojih konac ne može doći.


Cilj edukacije o zubnom zdravlju jeste da se utiče na odnos i ponašanje ljudi prema održavanju oralnog zdravlja tokom života i prevencije oralnih bolesti.
Preporuke o ishrani vezane za stomatoloiju je smanjena konzumacija sećera i masti, a povećane količine vlaknaste hrane koja sadrži skrob, sveže voće i povrće.

U svakom slučaju, ravnoteža u ishrani bolja je nego grickalice izmedju obroka.

Mi brinemo o Vašem osmehu

Kažu da je smeh lek koji produžava život. Uz našu pomoć nema razloga da ne budete zadovoljni vašim osmehom. Edukacija, dobra oralna higijena, protetika, savremeni stomatološki materijali... sve za Vaš lep osmeh.

hot clinic
Radno vreme ordinacije:

ponedeljak - petak: 10h - 18h

Vikendom ne radimo, ali onim pacijentima kojima je potrebno otklanjanje bola izlazimo u susret u najkraćem vremenskom periodu.

 

O ordinaciji...

 

Dobro došli

mapOhridska 18/4, Vračar

map011.2419.412

map064.3181.725