Osmeh je jedina kriva linija koja sve ispravlja.

Izbeljivanje spada u najpopularnije procedure u stomatologiji i može značajno da utiče na osmeh naših pacijenata.

Zapravo, osmeh je prva stvar koju primetite kada upoznate neku osobu.


Do prebojavanja zuba dolazi iz više razloga. Jedan od razloga su usled stalne konzumacije hrane, pića, cigareta. Mada prebojavanje se može desiti i pre nicanja zuba, kao i posle nicanja usled neke traume ili endodontski lečenih zuba. Izbeljivanje se može vršiti i na vitalnim i na avitalnim zubima.

 
Svi preparati su na bazi karbamid ili vodonik-peroksida.
 
Postoje dve metode izbeljivanja: kućno ili ambulantno izbeljivanje.
Pre početka intervencije obavezno se saniraju sve karijesne lezije, saniraju meka tkiva, ukloni kamenac i izvrši poliranje zuba.
 
Posle intervencije moguća je osetljivost zuba na hladne nadražaje koja je prolaznog karaktera i sanira se upotrebom posebnih pasti sa većom koncentracijom fluora.
 
 
Trajnost izbeljivanja je individualna.
 

Kontraindikovano je raditi izbeljivanje zuba kod osoba koje boluju od nekih teških sistemskih i autoimunih oboljenja, nekontrolisanog dijabetesa, parodontopatije, kao i kod žena za vreme trudnoće i u periodu dojenja.
Treba naglasiti da izbeljivanje koje je indikovano od strane stomatologa u kućnim uslovima preparatima renomiranog proizvodjača, a pod stalnim nadzorom u kratkom vremenskom periodu je siguran i apsolutno efikasan način.

Mi brinemo o Vašem osmehu

Kažu da je smeh lek koji produžava život. Uz našu pomoć nema razloga da ne budete zadovoljni vašim osmehom. Edukacija, dobra oralna higijena, protetika, savremeni stomatološki materijali... sve za Vaš lep osmeh.

hot clinic
Radno vreme ordinacije:

ponedeljak - petak: 10h - 18h

Vikendom ne radimo, ali onim pacijentima kojima je potrebno otklanjanje bola izlazimo u susret u najkraćem vremenskom periodu.

 

O ordinaciji...

 

Dobro došli

mapOhridska 18/4, Vračar

map011.2419.412

map064.3181.725